Even voorstellen

Over Groepsaccommodatie De Friese Ardennen

Even voorstellen..

Voorheen Groepsaccommodatie de Schaopedobbe

De Schaopedobbe is een natuurgebied dat vlakbij de locatie ligt. Tot voorkort was de accommodatie ook vernoemd naar dit gebied. Onlangs is de naam aangepast van Groepsaccomodatie de Schaopedobbe naar Outdoorresort de Friese Ardennen.

Ons team

Karin van Houten

Aafke Sinnige

Sieto van Houten

Sieto van Houten

Paul Sinnige

Paul Sinnige

Ons verhaal

Wij, Paul en Aafke Sinnige en Karin en Sieto van Houten kochten middenin de tweede lockdown groepsaccommodatie en vergaderlocatie Schaopedobbe in Elsloo. Spannend, maar ook een kans die we niet konden laten liggen. Sieto kwam ter ore dat de Schaopedobbe in de verkoop ging. Hij was met zijn vrouw Karin voornemens hun woning in Appelscha in de toekomst te gaan verruilen voor een mooie locatie buiten het dorp. De vraag van Sieto rees of deze locatie niet iets kon zijn. Paul en Aafke stonden wel open voor een bezichtiging. Engiszins impulsief en onder het genot van een wijntje hebben we een afspraak gemaakt. Eenmaal de locatie te hebben ervaren werden we met z’n allen steeds enthousiaster. De Friese Ardennen, voorheen de Schaopedobbe, biedt een fantastisch mooie locatie met veel potentie voor diverse doelgroepen. We zagen alle 4 direct de mogelijkheden en de locatie sprak ons erg aan. Na 2 nachten erover slapen werd de aankoop definitief.


Hiernaast runnen Paul & Aafke samen een melkveebedrijf met vakantiewoning, vergaderlocatie en vleesverkoop aan de Bult 6 in Appelscha. Aafke heeft veel horeca-ervaring die ze met de aankoop van de Friese Ardennen graag in wil zetten. Karin en Sieto runnen met twee andere compagnons insectenkwekerij Wadudu. Karin heeft 27 jaar in de zorg gewerkt en is zich begin 2020 volledig op Wadudu gaan richten. Sieto is, naast zijn werk voor Wadudu, werkzaam als ondernemerscoach voor Agrifirm.

Wat zeggen gasten over ons?

We hebben genoten met ons gezin van de hottub, de jacuzzi, de sauna. Heerlijke welness. Ook lekker gespeeld met tafelvoetbal, pooltafel, tafeltennis en darts. Kids gesprongen op de trampoline. Prima geslapen. Lekkere douche. Fijne keuken met oven. Leuk scherm om een film te kijken. Lekker gelezen met boeken en tijdschriften uit de kast! Boodschappen gedaan bij Lidl Oosterwolde. De kale duinen , Aekingerzand is schitterend om te wandelen. Wij hadden mazzel met het weer en wilden nog niet naar huis!
Lonneke Schipper-Meijer
Geweldige plek om te verblijven! Gezellige inrichting in de woonkamer, voor jong en oud vermaak - zowel binnen als buiten, schone kamers en bij aankomst waren de bedden al netjes opgemaakt. Heerlijk rustig gelegen in een groene omgeving. Karin is zeer gastvrij en kan veel tips geven over wat te doen in de omgeving e.d.. Wij wilden bijvoorbeeld barbecueën en ze kwam meteen met de tips waar we eventueel een bbq konden huren of waar we vlees zouden kunnen regelen.
Al met al: TOP!
Wendy Zogu
Wat een prachtig huis met een zo mogelijk nog mooiere tuin! Wij hebben hier met 22 personen overnacht (van 5 tot 68 jaar en alles er tussenin) en voor elk is er wat wils: grasvelden om op de voetballen, badmintonnen of bijvoorbeeld volleyballen. Verschillende baden zoals een jacuzzi. Een vuurplaats. Schommels. Zelfs een trampoline. Elke slaapkamer heeft z'n eigen badkamer en wc. Binnen zijn er meerdere zithoeken, een speelkamer en een pooltafel en een enorme beamer-tv. En er is zelfs een bar met tap. Wat wil je nog meer? Wij komen zeker terug. En dat hebben we ook gedaan. Nu met 23 personen. Als het kon, gaf ik 6 sterren.
Ralf de Jong